Mustig morotssoppa med sting
10 st morötter
2 st gul lökar
2 st gul lökar
1 bit ingefära, ca 20 g
3 msk grönsaksfond, gärna Touch of Taste
1 l vatten
3 msk grönsaksfond, gärna Touch of Taste
1 l vatten
½ röd chili
apelsinsaft, från 1 apelsin
salt
olja
1 peppar
apelsinsaft, från 1 apelsin
salt
olja
1 peppar
Tillagning:
1. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Riv ingefära och fräs tillsammans med morötter och lök i olja.
2. Tillsätt vatten och fond och låt allt koka tills morötterna är mjuka.
3. Mixa soppan med stavmixer. Lägg i finhackad chili. Pressa i apelsinen och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära.
1. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Riv ingefära och fräs tillsammans med morötter och lök i olja.
2. Tillsätt vatten och fond och låt allt koka tills morötterna är mjuka.
3. Mixa soppan med stavmixer. Lägg i finhackad chili. Pressa i apelsinen och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära.
4. Servera nybakat bröd till.