Beluga- och rödbetsbourguignon

Åhhh det är så tråkigt, jag saknar min "försökskanin" när det gäller vegetariska rätter som jag gör.
Det har varit ett sånt bra samarbete, Ida går ut med vavvorna på lunchen och får en matlåda i utbyte.
Nu har hennes avdelning flyttat till Söder och jag har mist min bästa kritiker när det gäller de nya vegetariska recept jag lagar.
 
Veckans matlåda blir en vegetarisk variant på biff bourgogne, väldigt god.
Tyvärr gjorde den sig inget vidare på bild dock.
 
Beluga- och rödbetsbourguignon
Ingredienser
ca 4 port
1 gul lök, skuren i klyftor
6 finhackade vitlöksklyftor
8 rödbetor, skurna i klyftor
2 morötter, skurna i stora slantar
2 msk tomatpurée
3 st lagerblad
2 kvistar färsk timjan (alt. 1-2 tsk torkad)
0,5 dl kapris
5 dl rödvin
1 msk dijonsenap
3 msk grönsaksfond (eller två tärningar grönsaksbuljong)
3 dl belugalinser
ca 10 skogschampinjoner, halverade
10 st skalade pärllökar
Salt, peppar, råsocker och smör eller olja till stekning
 
Fräs lök, vitlök, rödbetor och morötter i lika delar smör och olja tills de fått lite färg. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, timjan och kapris och låt fräsa vidare ett par minuter. Slå på vinet och låt det puttra in några minuter.
Tillsätt sedan senap och fond och slå på vatten så att det täcker. Låt grytan puttra under lock på medelvärme ca 20-30 min, eller till grönsakerna mjuknat. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen.
Fräs champinjoner och pärllök i en stekpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra. Tillsätt sedan fräset samt linserna i grytan, och låt allt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
 
 
 

Kommentera här: