Kikärtssoppa

Snabbmat, går väldigt fort att göra, max en kvart :)
 
Vegansk kikärtssoppa
 
Till 4 portioner behöver du:

1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stjälkar bladselleri eller 1 liten bit rotselleri
1 burk kikärter, à 410 g
4 msk olivolja
3 rejäla nävar färsk spenat
1 dl vitt vin eller 3 msk ljus vinäger
1/4 grönsaksbuljongtärning
ca 8 dl vatten
salt och peppar
2 msk japansk soja

Till servering (om du vill):
solrosfrön
sesamfrön
olivolja
chiliflakes
hackad gräslök

Så här gör du:
Dela, skala och hacka lök, vitlök och selleri smått. Skölj kikärterna. Sätt en kastrull på hög värme och tillsätt oljan. Stek lök, vitlök och selleri mjuka i 2 minuter. Tillsätt kikärterna och vinet, låt puttra ordentligt i ytterligare 3 minuter. Smula i buljongtärningen och häll på vatten så att det täcker. Koka i 5-7 minuter. Tillsätt spenaten och koka i ytterligare 1 minut.
Smaka av med salt, peppar och soja. Ta kastrullen från värmen och mixa med stavmixer tills soppan är slät. Servera med valfri topping och gärna med en brödbit till.
 
 

Kommentera här: