Fiskgratäng

4 portioner
 400 g torskfilé, tinad (el kolja eller sej)
 0.5 tsk salt
 0.5 tsk vitpeppar
 mangold
 Räkor 
 
Dill- och citronsås
 2 dl crème fraiche
 1 dl vatten
 1 fiskbuljongtärning
 1 citron, finrivet skal och pressad saft
 1 dl finhackad dill

Potatismos
 1 kg mjölig potatis
 2 msk smör
 2 dl mjölk
 1 tsk salt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
 
Potatismos:
1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.
2. Koka upp crème fraiche, vatten och buljongtärning. Smaka av med citron och rör ner dillen. Stek mangold och lägg i botten av en ugnsform, lägg fisken i mitten ovanpå mangolden. Salta, peppra och skeda moset runt fisken.
3. Häll såsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Innan servering lägg på de skalade räkorna.
 
 
 
 

Kommentera här: