Quinoabiffar med morotstzasiki
Fick ett ryck ikväll och blev sugen på att göra vegetariska biffar till lunchlådan imorgon.
Googlade och hittade ett recept där jag hade det mesta hemma:
4 port
Du behöver:
• 2 dl quinoa
• 2 ägg
• ca 15 cm purjolök
• 2 tsk torkad ramslök
• 2 msk torkad basilika
• 2 msk youghurt eller creme fraiche
• 150 gram fetaost
• 1 dl havregryn
• 2 dl quinoa
• 2 ägg
• ca 15 cm purjolök
• 2 tsk torkad ramslök
• 2 msk torkad basilika
• 2 msk youghurt eller creme fraiche
• 150 gram fetaost
• 1 dl havregryn
salt och peppar
Först kokar du upp quinoan och under tiden som den kokar blandar du ägg, havregryn och youghurten. Låt det sedan stå i några minuter så att det sväller lite.
Hacka löken och tillsätt den, fetaost, basilika, ramslöken och quinoan när den är klar och har svalnat. Blanda ihop och låt stå i ytterligare 5 minuter.
Tycker du smeten känns lite för lös så tillsätt lite mer havregryn och låt stå en liten stund.
Forma fina biffar och stek i smör, olja eller kokosfett.
Jag gjorde lite morotstzatsiki till. Smaksatte den med min "nya" favoritkrydda dill. Gott som tusan!
4 port
3 medelstora morötter
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1/2 dl hackad dill
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1/2 dl hackad dill
salt och peppar


