Soppa med äpple och kräftstjärtar

 Vi åt en riktigt god soppa ikväll. Tips är att byta ut buljongen till grönsaksbuljong och skippa kräftstjärtarna så har du en riktigt god vegetarisk soppa.

4 pers 25 min
 
2 morötter
150 g rotselleri
1 gul lök
4 tomater
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 tsk dillfrön
100 g naturell färskost
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
 
Kräft- och äppelgarnering:

2 burkar kräftstjärtar i lag (à 360 g)
2 gröna äpplen
1 knippa gräslök
2 tsk citron
 
Tillbehör:
12 skivor formbröd
100 g naturell färskost
 
1. Skala och skär morot, selleri och lök i mindre bitar. Skär tomaterna i bitar. Lägg rotsaker i tomat i en gryta och häll på vattnet. Tillsätt buljongtärningar, tomatpuré och dillfrön. Låt koka upp och sju under lock ca 15 minuter.
2. Låt kräftorna rinna av väl. Kärna ur och strimla äpplena. Hacka gräslöken. Blanda kräftstjärtar, äpple, gräslök och citronsaft.
3. Mixa soppan slät med mixerstav tillsammans med färskosten. Krydda med salt och peppar.
4. Bred osten på hälften av formbrödskivorna och lägg på de andra sidorna och grilla i smörgåsgrill eller i grillpanna tills de har fått fin färg. Skär dem mitt itu på snedden.
5. Lägg kräft- och äppelblandningen i djupa tallrikar och häll den varma soppan runt om och servera med de grillade smörgåsarna.