Fläsk med rödkålssallad

Omväxling till tacos, lite pyssel men ändå enkelt och väldgit gott:
 
Det här behöver du:
 
4 pers

Marinierad fläsksida
500 g fläsksida (skivor går bra)
2-3 st vårlökar
1 cm ingefära
2 st vitlöksklyftor
1/2 dl hoisinsås på flaska
1/2 tsk cayenne
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
2 tsk salt

Rödkålssallad
1 st lime (saft och skal)
1/2 tsk salt
2 msk sesamolja
1 msk flytande honung
2 msk rostade sesamfrön

Chilimajonäs
Chiliflakes
1 Ägg
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl olja
eller färdig majonäs
 
Picklad morot
4 morötter
1dl ättika
2dl strösocker
3dl vatten

8 tortillas
babyspenat
vårlök

SÅHÄR LAGAR DU:

Marinerad fläsksida
Skiva vårlökarna tunt, riv ingefäran och pressa vitlöksklyftorna. Blanda med alla ingredienser till marinaden. Lägg ner den skivade fläsksidan tillsammans med marinaden i en plastpåse och låt det stå över natten. Låt fläsket bli rumstempererad innan du steker det. Stek det genomstekt men inte knaperstekt. Häll över ev kvarbliven marinad från påsen tillsammans med ½ dl hoisinsås och låt det koka några minuter till.

Picklad morot
Hyvla morötterna med en potatisskalare. Blanda ihop 1dl ättika, 2dl strösocker och 3dl vatten och låt sockret lösa sig med resten. Lägg allt i en burk och återförslut för att låta stå över natten.

Chilimajonäs
Blanda ägg, vitvinsvinäger och chiliflakes i bunke. Droppa ner lite olja i taget under tiden du kör allt i en mixer, eller med en mixerstav. Börja med några droppar olja och gå sedan över till en tunn stråle olja tills majonäsen har fått en bra konsistens. Eller så köper du färdig majonäs och blandar med lite chiliflakes.

Rödkålssallad
Skiva rödkålen så tunt du kan och lägg den i ett durkslag. Slå över ett par liter kokande vatten.  Pressa ut så mycket vatten som möjligt och blanda ned samtliga övriga ingredienser med kålen.
 
Bre på lite chilimajonäs på tortillan. Lägg på ett blad babyspenat, en sidfläskskiva, rödkålssallad, de picklade morötterna och toppa med lite skivad vårlök. 
 
 

Kommentera här: