Nudelsallad med sojabönor

Det här får bl.a bli veckans lunch, kanske med en liten bit kyckling till eller bara som det är.
 
4 portioner
 0.5 gurka
 2 morötter
 250 g frysta gröna sojabönor
 2 skivade selleristjälkar
 250 g breda risnudlar
 3 skivade salladslökar
 1 dl krossade jordnötter

Dressing:
 1 finhackad röd chili
 1 riven vitlöksklyfta
 2 lime, pressad saft
 2 msk japansk soja
 1 msk strösocker
 salt
 1 dl osötat jordnötssmör

Gör så här:
1.  Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur och skär i skivor. Skala morötterna och hyvla med skalaren eller en osthyvel. Tillred sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
 
Dressing:
1. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
2. Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
3. Vänd runt nudlarna med dressingen och fördela i fyra skålar.
 
 

Kommentera här: