Nudelsallad med sojabönor
Det här får bl.a bli veckans lunch, kanske med en liten bit kyckling till eller bara som det är.
4 portioner
0.5 gurka
2 morötter
250 g frysta gröna sojabönor
2 skivade selleristjälkar
250 g breda risnudlar
3 skivade salladslökar
1 dl krossade jordnötter
0.5 gurka
2 morötter
250 g frysta gröna sojabönor
2 skivade selleristjälkar
250 g breda risnudlar
3 skivade salladslökar
1 dl krossade jordnötter
Dressing:
1 finhackad röd chili
1 riven vitlöksklyfta
2 lime, pressad saft
2 msk japansk soja
1 msk strösocker
salt
1 dl osötat jordnötssmör
Gör så här:
1. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur och skär i skivor. Skala morötterna och hyvla med skalaren eller en osthyvel. Tillred sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
Dressing:
1. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
2. Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
3. Vänd runt nudlarna med dressingen och fördela i fyra skålar.
1. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
2. Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
3. Vänd runt nudlarna med dressingen och fördela i fyra skålar.

