Het morotssoppa

Kanske inte riktigt är väder för en soppa men snart så. 
Här är en väldigt lätt och god morotssoppa. Perfekt för matlådan.
 
2 port
 
350 g morötter
2 vitlöksklyftor med skal
½ msk olivolja
salt och svartpeppar
½ burk vita bönor (120 g)
5 dl varm grönsaksbuljong
½ tsk sambal oelek
 
Tillbehör
2 msk pumpakärnor
1 msk olivolja
100 g levainbröd
 
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela morötterna i bitar.
2. Blanda morötter och vitlöksklyftor (med skalet på) med olivolja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta sedan i ugn i 25 minuter.
3. Skala den rostade vitlöken och mixa med morötterna, avrunna bönor och hälften av buljongen.
4. Tillsätt resten av buljongen. Smaksätt soppan med sambal oelek, salt och peppar.
5. Rosta pumpakärnorna i torr, het stekpanna. Ringla olja över soppan och strö över pumpakärnorna. Servera med bröd.
 
 

Kommentera här: