Kycklingpaj med getost och grillad paprika

Åhhh det här var så himla gott, en riktig bjudpaj!  Jag fuskade och använde färdigt pajskal eftersom jag inte orkade att vara duktig och göra skalet själv, men det var gott i alla fall.
 
Pajdeg: (om man vill vara duktig)
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1-2 msk vatten
 
Fyllning:
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 msk smör till stekning
3 stora grillade paprikor från burk (ca 175 g)
400 g kycklingfärs (funkar med lammfärs med)
1 tsk torkad timjan
Salt
Nymalen svartpeppar
Chiliflakes
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 msk honung
100 g Chevré i tunna skivor
150 g körsbärstomater (gärna på kvist, ser snyggt ut)
Några kvistar färsk timjan till garnering
 
1.       Pajdeg: Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet, lite i taget och arbeta samman tills du ser att degen går ihop.

2.       Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och låt vila i kyl ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

3.       Fyllning: Skala och hacka löken och vitlöken. Stek på medelvärme i smör några minuter utan att det tar färg. Låt paprikan rinna av och hacka den i grova bitar. Tillsätt färsen, timjan och paprikan till lökfräset och fortsätt steka det ett par minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.

4.       Vispa ihop crème fraiche, ägg, honung, salt och peppar.

5.       Klä pajskalet med folie och förgrädda det i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta bort folien efter 10 minuter. Ta ut pajskalet, lägg i fyllningen och toppa med getosten. Häll över äggstanningen. Stick ner några hela tomater på kvist i fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Garnera med färsk timjan.

 
 

 

 

 

 

Kommentera här: