Auberginegratäng med linser & mozzarella

4 portioner

1 1/2 dl röda linser
1 burk körsbärstomater
2 auberginer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 mozzarella
50 g parmesan, riven

Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka linserna i cirka tio minuter. Häll av vattnet. Blanda linserna med tomat och låt småputtra i kastrull under tiden du förbereder resten.
Skär auberginen i tjocka skivor. Salta dem mycket på båda sidor, lägg dem på varandra, omlott, så att vattnet som kommer att avdunsta kan rinna av. Låt dem ligga tio minuter. Torka av saltet och vätskan. Stek auberginen så att den får fin färg.
Hacka löken. Smörj en ugnsfast form. Häll i lite tomat. Täck botten med aubergineskivor. Skär mozzarellan och lägg på. Strö över lök. Täck med aubergineskivor och gör ev ett lager till med ost och lök.
Baka i ugn i cirka 30 minuter. Toppa med parmesan de sista minuterna för en krispig yta.
 
 
 

Kommentera här: