Asiatisk potatissallad

Här är en potatissallad med asiatiska smaker, lite kul att variera sig ibland och asiatiskt är en favorit hos mig.
Skulle kunna tänka mig att göra den utan potatis t.o.m. blanda i lite mer morötter och vitkål bara. 
Passa på och ta den färska sommarvitkålen, den är så god och mild i smaken.
 
Ingredienser:
ca 1 kg färskpotatis
2 st morötter
1/5 del färsk vitkål
1 kruka koriander
 
Dressing:
2 tsk sesamolja
1/2 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
1 msk soja
1 st vitlöksklyfta
ca 2 tsk riven ingefära
1/2 st lime
1 krm chiliflakes
 
Gör såhär:
Koka potatisen, ta av den precis innan den är helt klar.
Ställ åt sidan och låt bli kall.
Skala och skär morötterna i långa stänger.
Skär vitkålen i små strimlor.
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Skär alla potatisar i halvor och blanda med morötterna och vitkålen.
Häll över dressingen och blanda runt.
Grovhacka koriander och blanda i.
 
Servera med chilimayo, grillad kyckling, halloumi eller vad nu du vill lägga på grillen.

Vi kan inte grilla eftersom vi har en alldeles för liten innergård, vi köpte chipotlerökt kalkonfile, funkade det med.
 
 
 

Kommentera här: