Vegetarisk pastasås

Som en köttfärssås fast utan kött. Riktigt gott och till det hade jag pasta gjort på bovete. 
Med en massa parmesan på så smakade detsom bolognese.
Älskar belugalinser, de blir inte så mosiga som andra linser utan behåller sin form och passar så bra i den här såsen eller varför inte i en sallad?
Vegetarisk köttfärssås
4 port
 
Du behöver:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 stor morot
1 1/2 dl svarta linser
1 förp krossade tomater
2,5 dl havregrädde
1 1/2 tärning grönsaksbuljong
2-3 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 tsk sambal oelek (går lika bra med lite srirachasås)
1 tsk socker
oregano
basilika
salt
peppar
 
Gör så här:
Skala och riv moroten, hacka lök och vitlök.
Stek i en skvätt olja i en kastrull ihop med basilika och oregano.
Rör sedan i linser, krossade tomater, hevregrädde, buljong och 2 dl vatten och låt koka upp.
Blanda i tomatpuré, balsamvinäger, sambal oelek och socker.
Låt puttra under lock i 30-40 min tills linserna är mjuka, tillsätt lite mer vatten om det blir för torrt.
Smaka av med salt och peppar och servera med pasta!


Ingen bild på det färdiga resultatet, det blev 50 nyanser av brunt när dessutom bovetepastan var ljusbrun :)

 

Kommentera här: