Pane Fresco, Surfers och M:s födelsedag

För ett par veckor sedan fick Erica sin ena födelsedagspresent i efterskott, vi hade lovat henne ett restaurangbesök och Erica gillar pasta så vi gick på Pane Fresco. Det är alltid gott där men den här gången fick vi en trött servitör, lite snabb och duka av när någon ätit klart och seg med serveringen och när man pratade med honom.
Men maten var god, det är huvudsaken.

Jag och Axel beställde in Garganelli alla aldo, Strimlad oxfilé, chili, vitlök, konjak, grädde, rödvinssås, basilika & färska champinjoner. M tog pizza och Erica tog en klassisk Carbonara. Men tydligen blev det inga bilder på huvudrätterna men däremot på förrätterna.
Till förrätt tog jag Cozze ala pugliese, Vitvinsbräserade blåmusslor, tomatsås, chili, vitlök och rödlök. Erica tog Bruschetta con burrata, Rostat italienskt lantbröd med olivolja, karameliserade körsbärstomater, basilikakräm, balsamico och Axel och M tog Carpaccio Classico,Utbankad oxfilé med ruccola, hyvlad parmigiano, citron & olivolja.

 
När M fyllde år så var vi på Surfers som ligger i närheten där vi bor, jag har hört så mycket om dem och ville testa :)

Ett sånt mysigt ställe, serveringspersonalen var tipptopp, lyhörda och jättetrevliga, maten var väldigt god, men inget för den som har svårt för starka smaker. Vi tog 4 rätter var som vi delade på. Godast var Revbenspjäll med stjärnanis och kanel, Lyckobringande räkbollar med kycklingfärs, räkor, koriander och vitlök och Shiu Zhu biff Het buljong, sötpotatisnudlar, grön sichuanpeppar.
 
 
M:s födelsedag firades härhemma med lunch. Vi bjöd på Vichyssoisse med topping som man fick välja själv. Vi hade knaperstekt bacon, gräslök, löjrom, chips med dill, ostkuber, kräftstjärtar med smörgåskrasse och brödkrutonger. Det blev Nobeltårta till efterrätt.
 
 
 

Kommentera här: