Asiatisk crème Vichyssoise

Serveras gärna kall, men även god varm (Vi åt den varm).
 
Det här behövs till 6-8 pers:

2 purjolökar
4 potatisar
1/2 röd spansk pepparfrukt
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar kokosmjölk (à 400 g)
2 citrongräs
6 limeblad
rivet skal och saft av 1 lime
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vispgrädde
färsk koriander

Gör så här:
1. Skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva potatisen. Kärna ur och finhacka
pepparfrukten. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsaker, pepparfrukt och vitlök i
smör i en stor kastull.
2. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Koka i ca 15 min. Mixa soppan
med stavmixer. Häll på kokosmjölken, lägg i citrongräs och limeblad. Koka ytterligare
10 min.
3. Plocka upp citrongräs och limeblad. Rör ner limeskal och limesaft. Smaka av med
salt och peppar. Låt soppan kallna.
4. Servering: Vispa grädden och rör ner den i soppan. Garnera med färsk koriander.
 
 
 

Kommentera här: