Torsk med brynt misosmör och gröna grönsaker

Tror jag har varit i dödsriket och vänt, känslan är så i alla fall. Blev sjuk fredagen innan jul, har haft feber, frossa, snuva och hostan från helvetet. Är fortfarande inte riktigt bra men börjar känna hopp om livet.
 
Idag gjorde vi fisk till middag, så himla gott. Såsen skulle jag lätt kunna äta med sked. Fort och lätt var det, rekomenderas verkligen!
 
 
Du behöver
700 g torskrygg
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
4 tsk svarta sesamfrön
100 g osaltat smör
4,5 msk vit misopasta
4,5 msk sake, torr sherry eller torrt vitt vin
3 msk mirin eller 1 msk honung
250 g edamamebönor
125 g sockerärter
2 msk gräslök, finhackad
nymalen svartpeppar
nykokt ris till servering
 
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär torsken i 4 lika stora bitar. Pensla generöst med soja och sesamolja. Mal över peppar. Strö sesamfrön över.
Tillaga fisken i ugnen ca 10 minuter, eller till fiskens innertemperatur är ca 52 grader.
Tillaga edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen.
Bryn smöret under omrörning i en kastrull på medelvärme till det doftar kola. Dra bort från plattan, låt svalna i 1 minut. Häll i sake, mirin och miso, rör om väl.
Lägg edamamebönor och sockerärter i det brynta smöret och vänd runt.
Lägg upp torsken på tallrikar tillsammans med edamame och sockerärtor. Häll resterande smör över torsken och strö över gräslök. Servera med nykokt ris.
 

M gjorde sig till och formade riset som ett hjärta <3
 
 
 
Innan jul var vi och hämtade lite nya kläder till Sune
 
 
 
Under ledigheten har vi ätit gott, lite tryffelpasta på Taverna Brillo, åhhh så gott det var:
 
 
Lite rökta räkor och bubbel på Urban Deli, älskar att sitta i deras lobby och titta på folk:
 
 
Grodans berömda fisksoppa
 
 
Grodans Pavlova, sååååå  god ❤
 
 

 

Kommentera här: