Carnitas med äppelsalsa
Blir en vecka i Lotta Lundgrens tecken, har printat ut några av hennes "Fyra personer, 80 kr" som vi tänkte testa.
Först ut blev carnitas med äppelsalsa och det var överraskande gott och fort gick det.
Först ut blev carnitas med äppelsalsa och det var överraskande gott och fort gick det.
4 portioner
500 g fläskkarré med eller utan ben
2 vitlöksklyftor, rivna
1.5 msk torkad oregano
1 msk paprikapulver
0.5 msk chiliflakes
0.5 tsk strösocker
1.5 msk flingsalt
Äppelsalsa
3 äpplen, fintärnade
0.5 rödlök, finhackad
1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
1 msk neutral olja
1 msk flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
Till servering
8 tortillabröd
200 g rödkål, tunt strimlad
Gör så här
1. Blanda ihop alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Blanda vitlök med alla torra kryddor, socker och salt.
2. Strö ut på en skärbräda och vänd köttskivorna i kryddblandningen. Grilla (eller stek köttet, gick precis lika bra) köttet tills de är genomstekta och har fin färg, 2-4 min per sida.
3. Skiva i sneda tunna skivor och servera i tortillabröd medrödkål och äppelsalsan.
1. Blanda ihop alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Blanda vitlök med alla torra kryddor, socker och salt.
2. Strö ut på en skärbräda och vänd köttskivorna i kryddblandningen. Grilla (eller stek köttet, gick precis lika bra) köttet tills de är genomstekta och har fin färg, 2-4 min per sida.
3. Skiva i sneda tunna skivor och servera i tortillabröd medrödkål och äppelsalsan.

