En kväll i augusti

Igår var vi hembjudna till min bror med fru på grillmiddag. Varmt som attans men det fläktade i deras trädgård och det blev en underbar kväll, jättetrevlig och väldigt gott. M hoppade studsmatta med Albin och jag spelade fotboll med honom. Ozzy var så nöjd med att gå runt i deras trädgård och nosa och Sune var helt galen och bara sprang och sprang.
 
Till första förrätt blev det mozarella med deras egna tomater och basilika, så himla gott.

Till andra förrätt blev det Mauro Scoccos asiatiska lax:
 
Ingredienser till 4 port:
200 g laxfilé
4 avokado
5 salladslök
½ dl japansk soya
1 msk wasabipasta
2 tsk sesamfrön
1 tsk pressad lime
2 msk olivolja
4 tsk pressad citron
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Machésallad

Så här gör du:
Tartar: Tärna laxfilé i ½ cm stora bitar. Skala och tärna 2 avokados och skär salladslöken i tunna skivor. Blanda soya och wasabipastan i en skål.
Blanda lax, avokado, salladslök med 2/3 delar av wasabisoyan samt svarta sesamfrön och limesaft, smaka av med salt och peppar

Avokadomos: Mosa två skalade avokados tillsammans med olivolja och citronsaft, smaka av med salt och peppar.

Bygge: 4 cylindrar/mousse-ringar Olja Machésallad

Olja in cylindrarna. Ställ på tallrik, lägg ner avokadoröran (ca 1 cm) och platta till, gör likadant med övriga cylindrar. Fyll på med laxröran. Täck med folie och ställ in i kylen ca 20 minuter. Ta ut och ställ på varje tallrik, lyft cylindern, toppa med sesamfrön, garnera med resterande soya och machesallad. 

Brorsan hade valt att göra i små skålar.
 
Sen blev det grillad flankstek med halloumi och deras egna potatis.
 
 

Kommentera här: