Lax i papper

4 port
 
4 bitar skinn och benfri lax (ca 125 g st)
200 g zucchini
70 g spenat
 
Kryddning:
 
1 lime
4-6 salladslökar
1 finhackad röd chili
2-3 msk finhackad thaibasilika
1 msk riven ingefära
1 msk ostronsås
1 tsk salt
 
Tillbehör
 
nudlar eller ris
ostronsås
Sriracha
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Förbered 4 ark bakplåtspapper. Ansa och skär eller hyvla zucchinin tunt. Fördela små högar på varje papper av zucchini och spenat. Lägg laxbitarna på grönsakerna.
 
2. Kryddning: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa 1 msk saft. Ansa och strimla salladslöken. Blanda limeskal, limesaft, lök, chili, basilika, ingefära, ostronsås och saft. Fördela blandningen ovanpå och rund laxbitarna.

3. Vik ihop pappren och rulla hårt ihop kanterna så att de håller ihop. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna.
 
4. Ugnsbaka paketen mitt i ugnen ca 15 minuter. Öppna dem försiktigt och servera med nudlar eller ris, extra ostronsås och eventuellt srirachasås.
 
 

Kommentera här: