Markus Aujalays oxchili med kakao, öl och koriander

Oxchili

800 gram högrev, i grova bitar
1 dl barbequesås
1 burk Öl, (33 cl), ljus
1 burk hela tomater
2 st lagerblad
1 tsk chiliflakes
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk spiskummin, mald
1 msk kakao
2 msk tomatpuré
1 st grön chilifrukt, finhackad
1 st röd chili, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
2 st gul lökar, finhackade
150 gram varmrökt sidfläsk, i små tärningar
1 msk rapsolja, ca., till stekning
4 dl vatten
1 krm salt, ca., efter smak
1 krm svartpeppar, ca., efter smak
 
Tillbehör
1 paket tortillabröd
1 kruka(or) färsk koriander, färsk
1 st avokado
1 st rödlök(ar)
1 st tomat(er)
0,5 st salladshuvud
 
Oxchili:
1. Skär köttet i grova bitar. Tärna sidfläsket smått.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilin.
3. Bryn köttet runt om på hög värme i olja i en gryta. Tillsätt fläsk, lök, vitlök och chili och blanda runt.
4. Blanda ner tomatpuré, kakao, spiskummin, paprikapulver, timjan, oregano, chiliflakes och lagerblad.
Häll på tomater, öl, barbequesås och vatten. Krydda med salt och peppar efter smak.
5. Låt sjuda på låg värme under lock ca 2 timmar. Rör då och då. Ta av locket och låt koka ihop tills köttet är helt sönderkokt,
ca 30 minuter. Chilin ska vara rejält ihopkokt och kladdig. Smaka av ytterligare en gång med salt och peppar.
 
Tillbehör:
1. Skölj och strimla salladen och skölj och tärna tomaten. Skala och finhacka rödlöken och skär avokadon i skivor.
Skölj och grovhacka koriandern. Lägg upp alla tillbehör i skålar.
2. Servera chilin med grönsaker, koriander och tortillabröd.
 
 

Kommentera här: