Matupplevelse - The Flying Elk

Vaknade idag och gjorde lite frukost:


Sen började vi göra oss iordning, skulle in till stan för att äta på restaurang. Jag och M har kört en smoothievecka så vi tänkte unna oss ett besök på Björn Franzéns gastropub, The Flying Elk som ligger i Gamla Stan. Har hört att maten ska vara hyfsad.

Vi började med Handskuren Råbiff med sotade örter - getost, friterad rödbeta, sojapicklad silverlök samt svart sesam & lakrits.Himmelsk är det rätta ordet, så gott! Råbiff fick en helt ny innebörd.

 
Till huvudrätt blev det Stekt torskrygg -Glaserad kål, majrova ”escabeche” samt sauce hollandaise med lättvispad bacongrädde. Om råbiffen smakade himmelskt så var det här snäppet bättre, fantastiskt gott, det smälte i munnen. Det här är nog det godaste jag ätit på restaurang. Servicen och maten var precis vad man kunde önska sig. Härligt med personal som är engagerad och visste precis när de skulle dyka upp vid bordet.
 

Efter det letade vi efter ett ställe att dricka lite kaffe på, men det verkade som om hela Stockholm var ute och fikade, fullt på alla ställen så vi åkte hem och tog lite kaffe hemma istället.

 
 

Kommentarer:

1 Helene:

Ser gott ut! Trevliga bilder! :3

2 Helene:

Ser gott ut! Trevliga bilder! :3

3 Helene:

Ser gott ut! Trevliga bilder! :3

Svar: Tack :)
kakann.se

Kommentera här: