Enchiladas med gurk och koriandersallad
Det här gjorde vi häromhelgen, gott men nästa gång så skalar jag nog limen innan, det blev lite beskt med skalet på.
4 port
4 port
Enchiladas:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
800 g nötfärs
2 msk rapsolja
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 krm nymald svartpeppar
2 förp krossade tomater med chilismak
Tillbehör:
8 tortillabröd
8 tortillabröd
50 g riven ost
Gurksallad:
400 g gurka
1 kruka koriander
1 lime
1 msk rapsolja
1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna. Tillsätt kryddor och krossade tomater. Koka ihop ca 10 minuter , krydda med salt och peppar.
2. Fyll tortillabröden med köttfärsen och rulla ihop och lägg dem i ugnssäker form. Strö över osten och gratinera imitt i ugnen i ce 12-14 minuter.
3. Skär gurkan i tärningar och hacka koriandern. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Blanda gurka, koriander och lime med olja och salt.
4. Servera enchiladan med gurksalladen
4. Servera enchiladan med gurksalladen

