Vietnamesisk nudelsallad

Vietnamesisk nudelsallad
4 port

200g risnudlar
1/2 gurka, skuret i tunna strimlor
2 morötter, skuret i tunna strimlor alt. grovt rivna
2 dl edamamebönor
500 g oskalade räkor alt. 400 g rökt tofu
1/3 salladshuvud, isbergsallad, grovt hackad
2 dl rostade cashewnötter, grovt hackade
3 salladslökar, tunt skivade
1 dl färsk koriander, grovt hackat
 
Dressing:
2 vitlöksklyftor, finhackade alt. rivna
4 cm ingefära, finhackade alt. riven
1 tsk sambal oelek
4 msk fisksås
2 msk pressad lime
4 msk vatten
2 msk muscovadosocker
 
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till dressingen och låt dra i minst 10 min.
Därefter tillagar du nudlarna enligt paketet. Skölj dem i kallt vatten. Skala räkorna. Hacka, skiva och riv de övriga ingredienserna. Blanda ihop räkor, nudlar, morötter, gurka, sallad, lök och bönor tillsammans med såsen. Toppa salladen med cashewnötter och strö över koriander. Du kan antigen servera salladen omgående eller låta den stå i kylen ett par timmar.

Jag hoppade över cashewnötterna eftersom Ida ska få det i matlådan och på hennes jobb får de inte ha nötter överhuvudtaget, så jag tog lite solrosfrön istället för att få lite textur.
 
 

Kommentera här: