Torskburgare med wasabimajjo och sötpotatispommes

M googlade fram det här receptet från Landleys Kök, väldigt gott men jag skulle nog rekommendera att mantog lite mindre wasabi. Wasabi tar lätt över i smaken tycker jag och eftersom man använder torsk så blir aiolin ganska dominerande och man känner inte alls citronen i torskburgaren.
Vi friterade sötpotatispommes istället, Icas fryspåse, är ganska bekvämt och smakar alldeled utmärkt. 
 
Äppelcoleslaw:
1 rött äpple
200g vitkål
2 dl creme fraiche
1 msk pressad citronsaft
0,5 tsk lökpulver
salt, peppar

Wasabimajjo:
2 msk wasabipasta
1 dl majonnäs
salt, peppar

Trippelfriterad pommes:
2 bakpotatisar
1 liter rapsolja
salt

Torskbiffar:
2 ägg
1 dl pankoströbröd
2 msk pressad citronsaft
0,5 dl hackad dill
vitlökspulver, lökpulver
salt, peppar
500g torskryggsfiléer

Tillbehör:
1 paket bacon
4 st hamburgerbröd
4 salladsblad
1 tomat
 
1. Halvera äpplet, kärna ur det och riv på de stora hålen på ett rivjärn. Strimla vitkålen. Blanda creme fraiche med citron och kryddor. Rör i äpple och vitkål och ställ svalt.
2. Blanda wasabipasta med majonnäs. Smaka av med salt och peppar Ställ svalt.
3. Gnugga potatisarna rena och skär dem till stavar. Slå upp en stor skål med kallt vatten och lägg i potatisstavarna. Låt ligga i vattnet en halvtimme. Byt vattnet efter halva tiden. Torka potatisarna ordentligt. Hetta upp oljan till 175°C och fritera potatisen några minuter. Fritera lite potatis åt gången så de inte trängs i kastrullen. Lyft ur potatisen och låt den rinna av på papper eller en tidning. Fritera potatisen en gång till i några minuter så de börjar få färg. Lyft ur och låt rinna av. Avsluta med den sista friteringen precis innan serveringen genom att fritera till potatisen till den fått bra färg och ett frasigt hölje. Låt rinna av och salta sedan. Servera pommesen varm.
4. Vispa ägg och blanda med pankoströbröd, citronsaft, dill och kryddor. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Tina torskryggsfiléerna (krama gärna ur överflödigt vatten) och finhacka dem. Blanda med ströbrödsröran och forma till biffar. Stek i smör till de fått fin färg på båda sidor. Montera burgarna och servera med nyfriterad pommes och coleslaw.
 
 
 

Kommentera här: