Pho med fläskfrikadeller & ris

Jag har sett Lotta Lundgren göra reklam för Coop till f*rbannelse, evigt tjatande och konstiga rätter. Men så häromveckan, när hon gjorde Pho med fläskfrikadeller & ris så såg det riktigt gott ut, och ikväll blev det av.
Väldigt gott och enkelt. Däremot ska jag öka chilimängden eftersom jag gillar när det är starkt.

4 portioner
 
Fläskfrikadeller:
 250 g fläskfärs
 270 g vattenkastanjer, avsköljda
 50 g färsk ingefära
 0.5 dl ströbröd
 2 msk fisksås
 1 liten vitlöksklyfta, finriven
 1 tsk strösocker
 0.25 tsk chiliflakes
 
Soppa: 
 12 dl vatten
 2 hönsbuljongtärningar
 2 msk fisksås
 2 msk limesaft (från flaska)
 1 msk kinesisk soja
 1 msk strösocker
 0.25 tsk chiliflakes
 300 g purjolök
 250 g frysta gröna sojabönor
 
Till servering
 2.5 dl jasminris
 
Gör så här
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
 
Fläskfrikadeller:
1. Hacka vattenkastanjerna fint och lägg i en bunke. Riv ingefäran och krama saften ur den ner i bunken. Blanda med ströbröd, fisksås, vitlök, socker och chiliflakes. Låt svälla någon minut. Tillsätt fläskfärsen och rör ihop till en jämn smet. Rulla till små frikadeller med blöta händer.
 
Soppa:
1. Koka upp vatten och buljongtärningar med fisksås, limesaft, soja, socker och chiliflakes.
2. Skala av de yttersta bladen på purjolöken och skär det som blir kvar i tunna, sneda skivor. Lägg varsamt ner frikadellerna i buljongen och låt sjuda ca 4 min.
3. Tillsätt purjolöksskivorna och sjud ytterligare 2 min. Lägg i de frysta sojabönorna och låt allt bli varmt. Servera i skålar och låt var och en få skeda i riset i soppan vid servering.
 
Bild lånad från Coops hemsida
 
 
 

Kommentera här: