Mr Voon - recension

I onsdags var vi på Mr Voon och åt middag. M och jag hade gett Ida och Axel en middag i julklapp och Ida ville testa Mr Voon som öppnade i slutet av förra året. Det är en asiatisk restaurang precis som sitt "syskon" Miss Voon men med lite grillat bl.a.
Temat är lite som andra restauranger som dykt upp på sista tiden, att du ska kunna beställa in och dela rätter.
Inte helt rättvis beskrivning tycker jag, de flesta rätterna är alldeles för små för att dela, tyvärr eftersom ag är stormförtjust i idén att smaka av varandra.

Lite segt när vi kom, vi blev visade vårt bord men det dröjde nästan en halvtimme innan de kom och tog beställning på dricka.  De missade en av Idas beställningar men kompenserade genom att dra av 10% på notan, vilket var väldigt generöst.
Det var väldigt gott, jag gillade nog smårätterna bäst. M beställde bl.a in Skogssvamp - miso och det var nog baske mig det godaste på hela kvällen. Vi alla kastade oss över tallriken. Jag och Ida beställde in Löjrom med potatisnudlar, yuzu och gräslök. Jag fick behärska mig för att inte slicka skålen, ungen att norpa Axels lilla sked han hade fått till sin dressing och äta det sista ur skålen, var så gott!
 
Löjrom med potatisnudlar, yuzu och gräslök.
 
 Oxrygg - råbiff, kimchi, ponzulök, bonito
 
Hjort - Tartar, gomadare, avruga, krispsallad
 
Grillcombo med bl.a Hagbykyckling Tare, Skaldjur Kaffir Lime, Wagyu

Suddig bild på den magiska skogssvampen
 
Fläsksida med ingefära 
 
Havsaborre Yuzu Kohso - dressingen var fantastisk

Skaldjur
 

Pimiento Padron

 
 
 
Sammanfattning: Gott, lite dyrt dock men rekommenderas :)

 
 
 

Kommentera här: