Zucchinibiffar

 2 zucchini
 1 tsk salt
 1 burk kikärtor (400 g)
 3 vitlöksklyftor, finhackade
 2 ägg
 1 dl koriander, hackad
 1 dl hackad bladpersilja
 0.5 tsk spiskummin
 0.5 tsk paprikapulver
 0.5 tsk chiliflakes
 3 msk vetemjöl
 1 dl olivolja till stekning
Riv zucchini grovt med ett rivjärn. Lägg i ett durkslag, strö över salt och rör om.
Låt stå 15 min och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.
 
Mixa kikärtorna till en slät massa.
 
Blanda zucchini och kikärtor med resten av ingredienserna.
Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar.

Stek till fin stekyta, 2–3 min per sida. Det blir 12–16 stycken (Om man gör de små).
 
 

Kommentera här: