Ratatouille

Helgen har rusat förbi. I lördags var vi hos M:s pappa och lämnade tillbaka bilen som M lånade i fredags. Hjälpte honom att sätta ut en annons på hans lägenhet så det ringde hela tiden och min mail fylldes ganska snabbt.
Hem och började förbereda middagen, ratatouille med entrecote.
Idag har vi haft en gammal arbetskamrat till M på besök, jättetrevlig och kul att lära känna.

Här är receptet på ratatouillen.
Lite omständig att göra mot hur jag har gjort tidigare men klart värt "besväret". Blev verkligen jättegott!

2 stora röda paprikor
olivolja
2 medelstora squash
2 medelstora aubergine
flingsalt och nymald svartpeppar
torkad oregano
2 gula lökar
1 stor bifftomat
1 dl grovt hackad basilika
1-2 tsk fänkålsfrön
 
1. Sätt ugnen på 250 grader.Lägg paprikorna i en form med lite olivolja och rosta i ugnen i ca 25 minuter. Vänd då och då. Skalet ska bli svart och bubbligt.
2. Lägg dem i en plastpåse (eller i en burk med lock) låte det ånga i ca 5 minuter. Skala och dela paprikorna. Ta bort kärnhusen och skär paprikorna i strimlor.
3. Skär squashen i tjocka stavar och salta dem lätt. Låt ligga i 10 minuter. Torka av dem lätt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor panna och stek dem lite i taget så de får en vacker färg. Rör inte runt utan skaka pannan lätt på slutet.
4. Skär auberginen i långa skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta i ugnen i cirka 15 minuter tills de fått fin färg. Strö på en nypa oregano. Låt dem svalna lite. Lägg skivorna på varandra och skär långa remsor.
5. Skala och klyfta lökarna grovt och lägg i en kastrull med lättsaltast vatten och sjud dem i cirka 10 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
6. Skär tomaten i grova tärningar och blanda med basilika.
7. Blanda allt varsamt med händerna i en stor skålk. Salta och peppra och strö över lite fänkålsfrön.
 
 
 

Kommentera här: