Fläskschnitzel med gurksallad


4 portioner
8 benfria fläskkotletter, 2–3 cm tjocka
2–3 ägg
Pankoströbröd
Olja och smör till stekning
Salt och svartpeppar
Citronklyftor och hackad persilja
 
Gurksallad
2 gurkor
1/2 rödlök
2 dl smetana
1/2 msk ättiksprit, 12 proc
Salt och svartpeppar
 
Örtsmör
80 g rumsvarmt smör
1 msk finhackad kapris
2 msk finhackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
 
1. Gurksallad: Skala gurkan och skär i tunna skivor. Lägg i en skål med finhackad rödlök.
Tillsätt smetana och ättiksprit. Smaksätt med salt och peppar. Plasta och ställ i kylen tills den ska serveras.
 
2. Örtsmör: Blanda ingredienserna i en skål.
 
3. Lägg fläskkotletterna på en skärbräda.
Lägg på en bit plastfolie eller en plastpåse och banka ut kotletterna riktigt tunt.
Bred ett tunt lager örtsmör på hälften av köttskivorna och lägg de andra ovanpå. Salta och peppra.
 
4. Vispa upp äggen lätt i en djup tallrik och häll ströbröd i en annan.
Vänd köttskivorna i ägg och därefter i ströbröd.
Stek dem gyllenbruna i lite olja och ganska mycket smör på medelhög värme i en stekpanna, några minuter på varje sida.
 
5. Servera schnitzlarna direkt med potatis, gurksallad, citronklyftor och hackad persilja.
 
 
 
Receptet är från kokboken "Daniels matresa"
 
 

Kommentarer:

1 emmakarolinajohansson.blogg.se:

Det lät gott och såg gott ut. Måste provas!

Kommentera här: