Vegetariska cannelloni med tomatsås och en doft av tryffel

Lite pyssel men väl värt att göra om man gillar pasta.
Tips: Investera i olika tyllar och spritspåsar (engångs) väl värt pengarna och kan användas till mycket. Som att fylla pastarör lätt och smidigt.

1 pkt Canneloni rör
 
Fyllning till pastarören:
smör
200 g bladspenat (ej fryst)
2 vitlöksklyftor
½ st citron
400 g ricotta
2 st mozzarella
1 msk tryffelolja
 
Tomatsåsen:
2 st gul lök
3 st vitlöksklyfor
1,5 st själkselleri
olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 msk tomatpure
1 burk passerade tomater
1 burk körsbärstomater (eller krossade tomater)
1,5 dl rött vin
1 msk honung
salt
 
pecorino eller parmesan
 
Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.
 
Fyllning cannelloni:
Lägg en klick smör i pannan och stek spenaten tills den fallit ihop.
Addera salt, 1-2 st riven vitlöksklyfta och en halv pressad citron. Låt de puttra ihop lite och lägg i en bunke.
Blanda i ricotta, sönderriven mozzarella, tryffelolja och smaka av med salt och ev mer citron.
Fyll i smeten i en plastpåse och klipp av ena änden så det blir som en sprits, spritsa sedan cannellonirullarna med smeten och lägg åt sidan. (Blir ca 20 rullar)
 
Tomatsås:
Hacka löken, 3 st vitlöksklyftor och sellerin och fräs på medelvärme i en kastrull med rikligt med olivolja i 5 min.
Lägg i tomatpuren och rödvinsvinäger och blanda runt. Häll i burkarna med tomat, vin, honung och smaka av med salt. Låt puttra ihop i minst 10 min.
Eftersom tomatsåsen ska in i ugnen sen behöver den inte puttra så länge utan går klart i ugnen sen.
 
Fyll en ugnssäker form med tomatsåsen och lägg cannellonin ovanpå.
Riv på rikligt med pecorino eller parmesan.
Grädda på 175 grader i 25 min. Servera med en grönsallad eller bara som det är.
 
 

Kommentera här: