Yakiniku med lövbiff

Går fort och är gott och enkelt:
 
4 portioner

 600 g fint strimlad lövbiff
 0.5 dl sesamfrö
 1 msk olja
 10 cm fint skuren purjolök  
 
Yakinikumarinad:
 1 dl japansk soja
 0.5 msk sesamolja
 1 pressad vitlöksklyfta
 2 msk strösocker
 1 msk finriven ingefära

Till servering:
 3 dl jasminris
 300 g kimchi (koreansk surkål)
 
Gör så här:
1 Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 min.
2 Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan.
3 Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon min.
 
Till servering  
Servera med jasminris och kimchi.
 
 
 
 

Kommentera här: