Citron- och vitlökskyckling med ugnsbakad pumpasallad

Kvällens middaG, mycket gott och ganska lätt, skötte sig själv. Stekt svartkål eller grönkål är en favorit, så himla gott.
 
Hittade receptet på Folkofolks hemsida.
 
Citron- och vitlökskyckling med ugnsbakad pumpasallad
(4 port)

Citron- och vitlökskyckling
Ingredienser:
1 1/2 kg majskyckling
25 g smör
3 vitlöksklyftor
1 citron
1/2 kruka färsk timjan
Olivolja
Salt och svartpeppar

Så gör du:
Skölj och torka kycklingen helt torr med hushållspapper. Skär smöret i små kuber. Lossa skinnet något från kycklingbrösten och tryck in smör där. Skala och krossa vitlök. Fyll kycklingen med vitlök, tvättad och delad citron samt färsk timjan.
Gnid in kycklingen med olja och strö salt och svartpeppar över. Ugnsbaka i 200°C i cirka 1 1/2- 2 timmar.
Jag brukar räkna cirka 1 timme per kilo i ugnen.
 
Ugnsbakad pumpasallad
Ingredienser:
ca 700 g butternutpumpa
1 rödlök
ca 150 g svartkål
2 syrliga äpplen
100 g pekannötter
1 granatäpple
Olja
Flingsalt och svartpeppar
Citron

Så gör du:
Skala, dela och kärna ur pumpan. Skär den i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och salt. Rosta i 200°C i cirka 30 minuter eller tills pumpabitarna är helt mjuka.
Skala och skär rödlöken. Stek den mjuk i lite olja.
Ansa svartkålen genom att skära bort den svarta, hårda stjälken i mitten. Dela sedan kålen i mindre bitar. Stek tillsammans med löken tills kålen är mjuk. Lägg i den ugnsbakade pumpan i stekpannan och blanda om. Ta av från plattan.
Kärna ur och tärna äpplet fint. Blanda i det tillsammans med krossade pekannötter i pumpasalladen. Lägg upp på ett fat och strö färska granatäpplekärnor över. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Servera med den ugnsrostade kycklingen.
 
 

Kommentera här: