Barnpassning och middag i Vaxholm

Det blev en långhelg, jag stämplade ut från jobbet redan 13.30 och unnade mig lite helgledigt.
Jag och M gick runt lite på stan och tittade, köpte fredagsblommor och senare gick vi ner till Nalen och tog en öl och ett glas vin. Lite löäjligt, först gick vi runt på stan och försökte hitta något ställe men fullt över allt, M gillar ju Ölbaren på NK men där är tvärfullt på fredagar. När vi funderat lite så kom vi att tänka på Nalen, är ju precis nedanför oss och varför gå över ån efter vatten?
Vi satt i baren och när vi beställt så visade det sig att de hade "AWpriser", en öl och ett glas vin för 124 kr är inte ofta man hittar och det dessutom är gott. En lite påse chips och två små snittar fick vi som tilltugg.
 
 
Lördagen spenderades med min brorson Albin, brorsan och hans fru skulle på fyrtioårsfest och Albin fick sova över hos oss.
Vi tog en promenad och till affären med Warhammer vilket Albin gillade, han var mäkta imponerad över alla gubbar och figurer, stod med stora ögon och spanade in allt fint. Blev en tur förbi två BR Leksaksaffärer med för att spana in vad Tomten skulle kunna tänkas komma med.
Sen blev det mat, Albin fick pannkakor och jag och M åt halloumihamburgare, så enkelt och så gott. Man saknar inte kött överhuvudtaget.
 
Du behöver:

Halloumi
Hamburgerbröd
Avokado
Ruccolamix
Tomat
Rödlök
Barbeque sauce
Saltgurkor
 
Till aiolin:
Majonnäs
Vitlök
Srirachachili
 
Gör såhär:
1. Blanda majonnäsen, vitlöken och chilin tills det blir gött.
2. Mosa avokadon i en skål och salta.
3. Rosta hamburgerbröden i ugnen på ca 100 grader.
4. Börja stek halloumin
5. Bred avokadon på bröden (både underdelen och överdelen!)
6. Lägg halloumin i brödet och sen på med alla tillbehör, aioli, ruccola, rödlök, tomat, BBQsåsen (ta inte för mycket av den, den riskerar att ta över) skär lite saltgurkor och ha vid sidan av.
 
 
 
Lite lördagsmys framför Så mycket bättre
 
 
På söndag morgon hörde vi små steg tassa och någon som kom in i sovrummet och viskade för sig själv ”De är så konstiga, är vaken på nätterna och sover på dagarna” Klockan var 8 så det var tydligen dags att gå upp. Efter en pannkaksfrukost och lite tvtittande så gick vi ut på en promenad med Ozzy.

Lite fika i Moodgallerian:
 
 

Sen gick vi till NK, de hade avtäckning för årets julskyltning. Älskar att titta på den, är som ett barn och vill stå och titta länge i skyltfönstret, dock var det lite för mycket folk när vi var där, fördelen med att bo i närheten är att man kan gå dit på kvällen och titta igen. Men det får bli imorgon, ikväll var vi bjudna på middag till Axel och Erica, de hade lagat en jättegod fisksoppa. Trevligt att få bli hembjuden på mat hos ens barn med respektive, man minns hur det var när man själv flyttade hemifrån.
De har fått det så fint i lägenheten och det är så hemtrevligt. Senare kom Ericas föräldrar, Ewa och Dick och hennes tvillingsyster Lina. Lina jobbar på Gateau och hade en massa bakverk med sig så nu är man mer än mätt men det var en riktigt trevlig kväll.
 
 
Ozzy fick nya kläder i helgen och lite mat. Det är inte så att han äter oss ur huset, säcken vi köpte räcker nästan ett år.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: