Underbart väder, födelsedagsfirande och lägenhetsköp

Vilket väder vi hade i helgen, helt fantastiskt, och långledig dessutom, inte ofta den kombon inträffar.
 
I onsdag jobbade jag halvdag och efter jobbet så möttes jag och M upp vid Tekniska Högskolan och gick sakta hemåt, stannade i Humlegården och tog ett glas rosé och ett glas öl, satt och tittade på allt folk i parken och bara njöt av vädret. Så härligt när det är sol och varmt. Senare på kvällen testade vi den kubanska restaurangen på Tegnérgatan, väldigt gott och lite annorlunda mat.
Innan dess mötte vi en man som skulle parkera bilen och frågade oss om vi visste parkeringsreglerna runt omkring. Vi började småprata lite och till slut så erbjöd M vår parkering i NK-garaget eftersom vi inte har någon bil där och platsen bara står tom. Han blev jätteglad och det visade sig att han bodde i Göteborg, men kom från Norrköping och hade arbetat på samma företag som mamma, och han kom ihåg henne. Vad är oddsen för det? Helt otroligt vad världen är liten ibland.

På lördagen så firade vi Axel, i dubbel bemärkelse. Dels att han fyllt 21 i veckan och dessutom köpt sin första lägenhet. Han var överlycklig och han och Erica planerade för fullt möblering och annat skoj. Så glad för hans skull, han har velat det här så länge och nu så är det äntligen på G. Blir inflytt om knappt en månad.
 
Tyvärr tog jag inga bilder på födelsedagsfirandet (så typiskt mig) men vi var 18 personer i vår lilla lägenhet men jag tycker det gick bra, man fick sätta sig där det fanns plats och alla fick rum trots allt.
Bjöd på lite marinerad fläskfilé, marinerad kycklingfilé, sashimi på lax med pnzudressing, potatis i ugn, jordgubbs och mangosalsa, feta och melonsallad och världens enklaste efterrätt. God men ändå lätt att göra och det går att förbereda, knappt några ingredienser alls.
 
4 port
 
2 äggulor
½ krm vaniljpulver
½ dl florsocker
rivet skal av 1 liten citron
2 dl smetana
½ liter jordgubbar eller färska bär
 
Gör så här:
Vispa ihop äggulor, vaniljpulver, florsocker och citronskal.
Tillsätt smetana och vispa det luftigt.
Fördela smetanafluffet i 4 portionsformar, ställ kallt.
Servera med jordgubbar eller färska bär.
 
 
Helgen i bilder
 
 
Kubanska restaurangen
 

lite bilder hemifrån
 
 
Tittade in i kyrkan som vi har som granne, Johanneskyrkan, en pampig byggnad.
 
 
 
 
 
Fick fina blommor av mina fina barn i morsdagspresent och ett set med produkter från Rituals <3
 
 
 
Ikväll blev det minihamburgare till middag, så himla goda med hemmagjord chutney. Jureskog, släng dig i väggen, det här är mycket godare!!
 
 
 
 

Kommentera här: