Skillnaden mellan vita/röda och svarta vinbär....... Alltid lär man sig något :)

I helgen var vi barnvakt åt Albin igen, mamma och pappa skulle på konsert på fredagen. M hade varit och köpt en fotboll åt honom så vi gick ner i till Humlegården och sparkade lite boll. Det var fullt med folk som hade picnic, spelade basket, åkte skatebord och kickade boll. Härligt med all aktivitet. Vi gick förbi ett par buskar och då sa Albin:
- Titta, vinbärsbuskar.
Nja, sa jag. Är du säker?
- Ja det är jag.

Jag tog ett blad och gnuggade för att känna doften av vinbär men det luktade ingenting.
 
Nej, det är nog något annat sa jag till Albin, det luktar inte vinbär,
- Röda och vita vinbär luktar inte, bara de svarta, svarar Albin då.

Jag stirrade bara på honom, visst, hans mamma är trädgårdsmästare men hur kan ungen komma ihåg sånt?!?!
Det var helgens lärdom. Med andra ord gör man te av svartvinbärsblad, inte röda eller vita vinbärsblad?
 
 
 
Solen sken och det kändes som sommar. Efter en stund blev vi törstiga och började röra oss hemåt.
 
Försökte få Albin att vara förste bajsplockare när vi gick med Ozzy, men Albin var inte ett dugg intresserad. Inget jobb för honom. Men du får vara bajschef? frågade jag.
- Näääää, det vill jag inte!


Dagen efter så vaknade jag av att det prasslade i gästrummet. Albin är så snäll och ligger tyst och läser när han vaknar. Vi gick upp och åt frukost, nu skulle vi iväg till Norrviken och hämta M:s pappa som bor där. Vi skulle visa hur han åker kommunalt till oss så han slipper bilen. Albin tyckte det var spännande och fick lite Legokort innan vi åkte iväg med tåget.
 
(Albin ville titta på bilden efteråt och godkände den, perfekt bild sa han, haha den lilla sötnöten)


Snabbt till Gerhards lägenhet, knackade på och hämtade honom och gick tillbaka till tåget för att åka hem igen.

Vi lämnade in tipset och sen kom brorsan och hämtade Albin och vi tittade på V75 på tv:n vilket inte var så kul eftersom Gerhard hade tydligen valt fel hästar som han spelade på. Han uppskattade inte alls när jag frågade varför? Var det inte bättre att spela på rätt hästar?
 Det blev oxrullader till middag och sen tittade vi på hockeyn. Eller rättare sagt, Gerghard tittade och jag låg i soffan och halvsov.

I dag vaknade jag tidigt, blev en PW i ett tomt Humlegården imina nya träningskläder, jag har lagat squashsoppa som jag tänkte ha med mig till lunch i veckan, vi har vandrat runt halva stan, köpt en ny blender (just love it!!!) och en liten väska blev det visst med (oooops)
 
Min nya baby
 
 
Humlegården kl 7 på söndagsmorgonen, tomt.
 

Så fina träningskläder <3
 

Det blev middag ute, Aqui på Kammakargatan, gott men alldeles för mycket. Fin liten tapasrestaurang med spansk atmosfär, blundade man så kunde man tro att man var utomlands, servitörerna pratade spanska, spansk musik i högtalarna och så doften av maten.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: