Trevligt återseende och ny restaurang
Var och träffade Lotta som jag har arbetat ihop med och det var skoj, var länge sedan vi träffades och tiden bara försvinner. Lotta hade beställt bord på Clou, som ligger ganska nära Centralstationen. Bookatable hade ett väldigt bra erbjudande, en avsmakningsmeny på 6 rätter. Bookatable är lite kul att boka igenom, man kommer på restauranger man kanske inte skulle testa på inna.
Vi kom dit tidigt, kl 17 och det var inte många gäster där, men det fylldes på efterhand. Tyvärr hade de ny personal i köket och som serverade verkade det som eftersom det var ganska ojämn service, det missades en rätt och ett tag fick vi vänta över en timme på nästa rätt, men det kompenserades med ett glas vin och kaffe som de bjöd på.
Menyn bestod av följande:
Vi kom dit tidigt, kl 17 och det var inte många gäster där, men det fylldes på efterhand. Tyvärr hade de ny personal i köket och som serverade verkade det som eftersom det var ganska ojämn service, det missades en rätt och ett tag fick vi vänta över en timme på nästa rätt, men det kompenserades med ett glas vin och kaffe som de bjöd på.
Menyn bestod av följande:
Kammussla
Blomkålsmousseline, chimichurri, serrano, flygfiskrom
Blomkålsmousseline, chimichurri, serrano, flygfiskrom
Carpaccio
Tryffelkräm, friterad kronärtskocka,
balsamicohonung, basilika, parmigiano-reggiano
Tryffelkräm, friterad kronärtskocka,
balsamicohonung, basilika, parmigiano-reggiano
Tonfisk
Wasabi & yuzu-vinägrette, granny smith,
kimchimajonnäs, sesamfrö, rispapper,
lime, papaya, granatäpple
Wasabi & yuzu-vinägrette, granny smith,
kimchimajonnäs, sesamfrö, rispapper,
lime, papaya, granatäpple
Röding
Broccolikräm, vindruvor, endive, schalottenlök,
beurre blanc
Broccolikräm, vindruvor, endive, schalottenlök,
beurre blanc
Älg
Blåbär, enbärssås, picklade lingon,
bakad sötpotatis
Blåbär, enbärssås, picklade lingon,
bakad sötpotatis
Choklad
Chokladmarkis, pistage, kondenserad mjölk, hallon coulis, havssaltflarn, citronsorbet
Chokladmarkis, pistage, kondenserad mjölk, hallon coulis, havssaltflarn, citronsorbet
Bäst var rödingen, tät följt av carpaccion. Det var lite dåligt kryddat ibland tyckte jag, t ex älgen, köttet smakade inget alls utan lingonen tog överhanden.
Alltsomallt var det jättetrevligt att träffa Lotta igen och prata lite om allt möjligt :)