Laxburgare med exotisk salsa

Fredagsmiddagen bestod av lax i form av en burgare. Jag älskar burgare av olika slag och den här var en höjdare. Går att styra styrkan i mängden rökt paprika och chili, vi valde att göra den ganska het.
Ser brödet lite blekt ut var det för att vi inte hittade något hamburgerbröd men hittade glutenfria frallor i frysdisken, förvånadsvärt goda, svårt att föreställa sig att de inte innehöll något vetemjöl. Jag kommer nog att ha en påse i frysen för framtida behöv.
 
Recept:
 
Ingredienser
 4 portioner
 
Laxburgare
600 g skinn och benfri lax
1/2 rödlök
2 tsk paprikapulver smoked
2 msk potatismjöl
salt, peppar
olja att steka i
4 st hamburgerböd, gärna grova
 
Mango & avokadosalsa
2 st färsk mango
1 st avokado
1/2 st gurka
4 st salladslök
1 st röd chili
1 knippe koriander
saft från en lime
salt
 
Wasabimajonäs
2 dl majonäs
1 msk wasabipasta
 
Så här gör du
 
Skär laxen i mindre bitar, lägg i en matberedare och mixa sedan snabbt ihop en färs.
Finhacka löken. Blanda laxfärsen med paprikapulver, rödlöken, mjöl, salt och peppar.
Gör kompakta burgare av laxfärsen och stek i olja på medelvärme ca 2 min på varje sida.
 
Wasabimajonäs. Vänd ihop samtliga ingredienser. Vill du ha starkare smak av wasabi tillsätter du mer. Smaka av.
 
Skala mangon och skär loss köttet från kärnan. Skär i små kuber. Skala, kärna ur och tärna avokado och gurkan.
Hacka salladslök, koriander och chili. Om du inte vill ha het salsa tar du även bort kärnorna från chilin.
Blanda ihop ingredienserna, pressa över limesaft och smaka av med salt och peppar.
 
 

Kommentera här: