Lasagne

Lasagne tycker jag är så himla gott, i alla dess former, vanlig med nötfärs, vegetarisk eller skaldjur, alla är lika gott.
Perfekt bjudmat som kan göras klar i förväg och sen svänger man ihop en sallad så är man klar, mer behövs inte.
Eller vardagsrätt, gör man den dagen innan är det bara att värma kvällen efter.

Här är ett recept som jag har hittat på nätet som har lite tryffel i, kan aldrig bli fel.
 
Ingredienser:
 
800 g nötfärs
100 g champinjoner
3 vitlöksklyftor
1 st gullök
1 st chili
1/2 st fänkål
1 burk  passerade tomater
1/2 dl  tomatpuré
2 dl rödvin
1 st köttbuljongtärning eller 1 dl fond
salt & svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 paket lasagneplattor (vanliga eller glutenfria)
1 st zucchini
100 g  riven valfri ost
 
Bechamelsås:
1-2 dl  vispgrädde
6 dl mjölk
1 tsk tryffelpasta eller tryffelsalt
1-2 msk tryffelolja
75 gram smör
1 dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
1/2 tsk muskot
1 krm vitpeppar
1 msk honung
1 msk pressad citron eller vinäger
Salt & svartpeppar
50 gram parmesan
 
Köttfärssås:
Skär och champinjoner, chili, vitlök, lök & fänkål fint.
Stek köttet i en stekpanna tills det är helt brynt.
Fräs sen allt som du har hackat i lite olka tills det blir mjukt.
Låt inte det få för mycket färg bara.
Tillsätt tomatpuren, rödvin och dom passaerade tomaterna och rör om.
Tillsätt sedan buljongträningen, peppar, salt och paprikapulver.
Ju längre köttfärsåsen får puttre desto godare
Skär zucchinin i långa remsor.
 
Bechamelsås: Häll grädde och mjölk i en katrull och värm på.
Lägg smör i en annan kastrull och låt smälta.
Häll då på mjölet och rör om ordenligt.
Tillsätt lite mjölk i taget och vispa så att alla klumpar säkert löses upp.
Låt sedan bechamelsåsen sjuda sakta i några minuter, men akta så att den inte bränns.
Smaka av den med tryffel, salt, peppar, muskot, honung och citron.
Tillsätt riven parmesan.
 
Montering:
Sätt ungen på 200 grader.
Ta fram en ugnsform och lägg köttfärs och sedan bechamelsås i botten och sedan ett lager med lasagneplattor över.
Gör sedan om samma igen fast med zucchiniremsor istället för lasagneplattorna.
Börja sedan om igen med lasgneplattor. osv osv..
Avsluta med ett lager köttfärsås, beachamelsås och den rivna osten.
Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter.
 
 
 
 
Igår la vi ut soffan på blocket, 5 timmar senare var den hämtad, och fåtöljen med fotpall är inpackad i bilen för leverans till mamma idag så igår fick vi titta på Andra chansen i sängen. Hoppas soffan kommer i veckan så man har någonstans att sitta :)

 

 
 
 
 
 
 

Kommentera här: