Smaka på Stockholm och studentfirande

I helgen har det varit matfestival i Kungsan, Smaka på Stockholm, en massa tält med olika restauranger.
Vi har varit där varje dag. I torsdags kväll gick vi runt och tittade bara. I fredags åt vi lunch, provade på Charlie in the tree, en foodtruck som serverar vietnamesisk mat.Vi tog en biffsallad som var enkel men jättegod.
På lördagen visste vi inte vad vi skulle laga till middag så vi gick ner och delade på lite olika rätter, en pizzaslice på Vezzo, fräscht och gott, var lite som ett flatbread, på den pizzan la de på toppingen efteråt, vi valde en Bianca, spenat, parmaskinka och vitlökschips.
Sen testade den vietnamesiska restaurangen som ligger på Tegnérgatan, Phở & Bún. Såhimla gott, tog vårrullar och en burrito.
 
 
Tog även en smakbricka på Hela Sverige Mathantverk, massa gott och blandat. Bla hjortronsirap som jag blev frälst i och köpte en flaska, gott att bre lite på ett bröd eller på ost *mums*

Idag var vi där igen, med Ida och Carl, Ida och M testade på ostron som Sjömagasinet hade. Var självaste Gustav Trädgårdh som stod och öppnade ostron på löpande band.
 

Sen blev det en burgare från Phils burger.
 
Fanns även ett tält för hundar, Ozzy fick sig ett skrovmål i lördags och åt så glatt. Allt man köpte donerade Lilys Kitchen till Djurambulansen, ett fint initiativ, de behöver tydligen all den hjälp de kan få.
 
I fredags så tog Erica och hennes tvillingssyter Lina studenten så vi tog Vaxholmsbåten ut och firade henne. Fantastiskt gott och trevligt, tiden bara rusade iväg och vips var kl 22.30 och vi var tvungen att tänka på hemfärden. sista båten gick kl 23.00. Otroligt att kunna ta båten både dit och hem, var så mysigt. Var en jättetrevlig kväll med mycket skratt och mat.

Knyckte en sån fin bild från Linas FB på de två fantastiskt fina studenterna med syster Jessica och pojkvän och de båda föräldrarna Ewa &  Dick och Axel :)

 
Lina hade även gjort en sån god cheesecake:
 
 
Blev inga fler bilder, är så slarvig när det gäller att ta kort.
 
 

Ozzy som "väskhund", kan påpeka att han var mindre nöjd med den placeringen :)
 
 
Ikväll blev det fisktacos till middag, en klar favorit.
 
 
 
 

Kommentera här: