Baconlindade kycklingbröst med vitlöksaubergine
4 port
Du behöver
4 st kycklingbröst
4 skivor bacon
1 st stor aubergine
2 st vitlöksklyftor
1 tsk färsk timjan
2 msk olivolja
1 st mangofrukt
1 st limefrukt
3 msk olivolja
0,5 st röd paprika
chilipulver
salt och peppar
4 skivor bacon
1 st stor aubergine
2 st vitlöksklyftor
1 tsk färsk timjan
2 msk olivolja
1 st mangofrukt
1 st limefrukt
3 msk olivolja
0,5 st röd paprika
chilipulver
salt och peppar
Gör så här
Kyckling: Linda baconskivorna runt kycklingbrösten och bryn dem hastigt i en stekpanna.
Sätt in i ugn på 175 grader i 25-30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Salta och peppra från kvarn.
Aubergine: Skär auberginen på längden i ca ½ cm tjocka skivor.
Stek skivorna i olivolja tillsammans med pressad vitlök.
Peppra och salta lite och strö färska timjansblad ovanpå.
Sätt in i ugn på 175 grader i 25-30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Salta och peppra från kvarn.
Aubergine: Skär auberginen på längden i ca ½ cm tjocka skivor.
Stek skivorna i olivolja tillsammans med pressad vitlök.
Peppra och salta lite och strö färska timjansblad ovanpå.
Mangosalsa: Skala och tärna mangon. Finhacka paprikan och blanda i.
Tillsätt sedan pressad lime, olivolja och chilipulver.
Tillsätt sedan pressad lime, olivolja och chilipulver.