Hemgjord müsli med vit choklad, frukt, nötter och frön

till ca 1,2 liter
 
6 dl havregryn (blanda gärna olika sorter, som rågflingor, boveteflingor etc)
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hackade nötter (tex, jordnötter, pekannötter, valnötter)
1 dl råsocker
2 tsk mald kanel
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1 msk honung
50 g vit choklad
1 dl frystorkade jordgubbar, hallon eller äpplen, eller torkad frukt såsom tranbär, russin, ananas osv
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, kokosflingor och nötter i en stor bunke. Rör i socker och kanel.
2. Vispa ihop vatten, olja och honung. Häll vätskan i omgångaröver grynblandningen och rör om. Använd händerna och krama blandningen så att vätskan fördelas jämnt.
3. Bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen 20-25 minuter. Rör om ett par ggr under tiden så att det blir jämnt rostat och inte bränns. Låt müslin kallna.
4. Hacka chokladen och blanda ner den och den torkade frukten i müslin. Förvara den i en tätslutande burk.
 
 

Kommentera här: