Gårdagen

Full fart igår, mycket som skulle göras innan de närmaste kom. Mamma och pappa kom på fredagen och sov över till lördagen. Så jag satte dem i arbete och vi skivade skinka och gjorde iordning allt som kunde förberedas.
Jag har en viss tendens att hitta på massa maträtter som är en massa arbete med. Men det är ju å andra sidan det jag tycker är kul, att testa på nya rätter.
Igår så tog Pappa Ozzy på en långpromenad, hjälpte M med stolarna som stod i källaren, M sprang ner och bytte ett paket, köpte jordgubbar, köpte ram till Albins plansch som vi köpt till honom. Mamma och jag började med maten och lägga upp.
Gästerna skulle komma kl 12:30 och som vanligt tror man att det ska gå fortare med maten än vad det gör.
Men efter en stund så var allt klart. Min bror Johan och hans fru Mia och Abin kom, och med sig hade de passande nog en baksten som present (vilket brorsan påpekade var extrem tung och ville ha lite beröm för att han hade tagit cykeln och hämtat den när han köpte den) det blev ju löjromspizzor så bakstenen kunde inte passat bättre, perfekt.
Av Mamma och pappa fick jag 6 champagneglas med guldkant, passade perfekt till presenten som jag fick av barnen och M, Skultunas champagnekyl i mässing! Har gått och sneglat på den länge men tyckt den var lite dyr för bara prydnad. Men den är så fin på vårt lilla drinkbord. Gerhard kom med blommor och av Ida och Carl fick jag även ett mellanstort uppläggningsfat från Matteus, jättefint.

 
 
M beställde en jättebukett som kom med bud på eftermiddagen, så vacker med myntablommor i och doftar underbart.
Buketten kommer från Gullvivan på Karlavägen. När vi bodde i Vaxholm så var M ofta inne i blomsteraffären där och köpte blommor och han blev stammis och pratade mycket med dem, bla en av tjejerna som hette Sanna. Hon blev så förtjust i Ozzy och det dröjde inte länge förens hon skaffade en egen liten hund. Sen försvann hon och vi fick aldrig reda på vart. Men en dag när vi promenerade på Karlavägen i höstas så var det någon som kom ut ur blomsteraffären och ropade på M, då var det Sanna som tagit över butiken där, så roligt att se henne igen.
Hon är så väldigt duktig och fått massor av utmärkeleser och har bl.a varit med och smyckat prinsessan Madeleines bröllop och prins Carl Philips bröllop med blommor.
 
 
 

Kommentarer:

1 Marie Bergman:

Mums, det där ser gott ut :)

Kommentera här: