Skönt med ledigt

Trettondagshelgen är nog min favorithelg under vintern, vill det sig riktigt bra kan man få långledigt (som i år) och all hets är borta och man kan njuta av att bara vara ledig. Vi har jagat runt i lite affärer för att köpa hem det vi tycker saknas. Blev ett litet uppvaknande när vi flyttade in och upptäckte att det vi hade tidigare inte riktigt passar in, men samtidigt kul med lite nytt.
Vi har grejat lite med gästrummet som nu är nästan klart. Vi ska bygga igen dörren in till köket och göra en bokhylla i gästrummet av öppningen så lite böcker ligger fortfarande travade i högar.

Köpte ett skrivbord på MIO-rean som blev perfekt, lite 50-talsanda över det och till det köpte vi en String-hylla. Kommer bli jättefint med kobra-telefonen, om vi nu bara hittar den, helt otroligt vad saker kan försvinna och jag vet att jag har sett den, men frågan är bara var?
 
 


Sjukt nöjd med lamporna i vardagsrummet med, men sammetsskärmarna. De gör sig verkligen i de stora fönstrena. Svårt att ta bilder med fönster, allt speglar sig.
 
 
Till middag blev det jordärtkockssoppa med parmachips, är nog med på Topp 5 listan över de godaste sopporna.
 
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
 

Parmachips 
4 skivor parmaskinka
 
 
 
Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.
 
1.Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
2.Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
3.Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.
4.Parmachips: Gör gärna parmachipsen i förväg. Om de går sönder kan du bryta dem i bitar och dekorera soppan med dessa. Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspapperklädd plåt och torka i ugnen, 150°C, i ca 5 minuter. Låt svalna på papper.
5.Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Bosse :

Vi ser fram emot både gästrummet och jordärtkockssoppa :-)

2 Bosse :

Vi ser fram emot både gästrummet och jordärtkockssoppa :-)

Kommentera här: