Bakisdagen - Nyårsdagen - Årets första dag

Idag är dagen många "firar" in den första dagen på året genom att ligga helt utslagna och bakfulla. Lite motsägelsefullt eftersom de flesta gör nyårslöften och ofta handlar det om att leva mer hälsosamt.
Glad att det inte blev för mycket igår så man är pigg idag :)

M har alltid pratat om att fira nyår på Kaknästornet och i år såg han till att vi kom dit genom lite ringande och trixande så lyckades han få plats.
Kl 19 startade det med ett glas mousserande och lite snittar, eller canapéer som det så fint heter.
En med skagenröra och en med renskavsröra, den var godast. Vi satt längst upp och tittade på den fantastiska utsikten. Har du inte varit där uppe så åk dit, det är lika fantastiskt på kvällen som på dagen.
Efter det gick vi två våningar ner och fick förrätten, Hjortrongravad rödingstartar med västenbottenschips, syrad blekselleri och gurkgelé och serverades med ett glas chablis, jättegott, så gott att jag slevade i mig allt och glömde helt att ta kort.

Det är magisk utsikt när man äter, se hela StorStockholm upplyst och ha en panoramautsikt. Vi satt åt det hållet där  man såg Nacka och inloppet till Stockholm, vackert.
 
Huvudrätt var klassisk oxfilé tornedo rossini, mittbiten av oxfilén, gåslever, tryffel och madeirasås. Det ska vara en bit smörstekt bröd med men den var frånvarande. till det serverades Pommes Duschettes och ett glas Cabernet Sauvignon.Fantastiskt gott och köttet var perfekt. Måste ge Kaknästornet en eloge, maten var riktigt bra, det är svårt att servera så många samtidigt och få till det bra. Visst, lite småmissar, som västerbottenchipset, det var inte knaprigt eftersom man förmodligen förberett förrätten långt i förväg, men det är sånt man får räkna med.
 
 
Efterrätten däremot, den var lite sisådär. Jag är ingen efterrättsmänniska, jag hoppar gärna över den om det inte är ostbricka. Champagnekokt päron med citronsorbet och lakritsflarn. Sorben var jättegod men resten kunde jag skippa.
 
 
Sen gick vi två våningar upp igen, tog ett glas rött i baren och inväntade tolvslaget. Helt fantastiskt när klockan slog tolv och hela Stockholm exploderade i fyverkerier och i högtalaren strömmar "Happy New Year" med ABBA, magiskt. Vart man än tittade så var det fyverkerier.
Samtidigt är jag lite kluven, jag vill faktiskt att de slutar sälja fyverkerier, för miljön och djurens skull. Möjligtvis att man får söka tillstånd för att skjuta men inte som nu, när vem som helst över 18 år får köpa. Respekt till de affärer som har beslutat att sluta sälja.
 
Sen gick vi ner till restaurangen igen för det bästa, hummervickning.
 
 
Älskar hummer och skaldjur, perfekt avslutning på en perfekt kväll. Vi hade t.o.m tur och fick tag i en taxi hem, trots vi inte förbeställt någon.
Väl inne i stan igen så var det kul och se alla glada människor och hela stan var full med folk. I våra kvarter var det lite småstökigt, folk sköt fyverkeri kl 1.30 och Ozzy tyckte det var lite läskigt, så han fick hoppa upp i sängen med oss vilket lugnade honom.
 
Idag blir det lugnt, ska plocka lite hemma och bara vara, kanske städa bort julen?
 
 
 
 

Kommentera här: