Barnvaktshelg

Brorsan och hans fru skulle iväg på 40-årsfest och har frågat oss om vi ville passa Albin, inga problem, det gjorde vi så gärna.
Han kom på lördag eftermiddag och M hade laddat ner Pokemon Go i sin telefon eftersom Albin gillade det så vi tog en promenad med Ozzy och jagade lite figurer. Jag skulle hämta en desinlåda och så skulle vi köpa mat till middagen så vi fick många ärenden uträttade på en gång. Albin hade inga problem med att gå, går så bra att gå långt när man jagar pokemons.Vi gjorde hemtrillade köttbullar till middag, pasta till Albin och potatis till M och mig.
Sen blev det lite salami och korv till melodifestivalen. Tyckte det var ganska dåliga låtar, sista låten med Neno var bra och Boris gillar jag med, musik som man blir glad med.
 
Till frukost idag fick Albin lite pannkakor med melon, jordgubbar, sylt och socker. Inte det nyttigaste man kan äta men pannkakorna var med fullkornsmjöl så lite nyttigt blev det.
 
 
 
 
Sen blev det långpromenad med Ozzy och jakt efter fler pokemons. Vi gick till Tössebageriet för att köpa lite semmelwraps till fikat.
 

Efter Albin hade åkt hem tog M och jag en tur på stan och handlade lite till hallskåpen som är klara nu, sånär på marmorskivan som ska måttbeställas och läggas ovanpå. Är så nöjd, skåpen från Jysk, nya knoppar, benen som är så snygga kommer från Superfront och spegeln ovanför är från Posh Living.

 
Lite bilder från helgen
 
 
 
Jag hittade en kaffekopp som jag tyckte passade pappa, och M hittade ett "objektiv" till pappa när vi var ute och shoppade som passar perfekt en dag i skogen för hans fågelskådning.
 
 
 
Fredagens middag
 
Heta thaikycklingbiffar med lime
 

Recept: 4 pers
 
500 g kycklingfärs
1 citrongräs
2 msk röd currypasta
1 ägg
3 msk Maizena majsstärkelse
2 vårlökar, tunt skivade
1 röd chili i tunna skivor
2 msk fisksås
8 haricots verts, tunt skivade
rapsolja till stekning
sås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk riven ingefära, skalad
1/2 lime, rivet skal
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
1/2 tsk salt
sallad:
1 1/2 tsk fisksås
1 tsk strösocker
1/2 lime, pressad saft
1/2 gurka, urkärnad och tärnad
1 dl rostade och saltade jordnötter, grovhackade
100 g rädisor i kvartar
1. Sås: Blanda yoghurt, ingefära, rivet limeskal, vitlök och salt väl. Täck och ställ in i kylen fram till servering.
2. Sallad: Blanda dressingen till salladen genom att röra ihop fisksås, socker och pressad lime. Häll över gurka, jordnötter och rädisor och blanda väl. Ställ i kylen.
3. Ta bort det yttersta skalet från citrongräset och finhacka resten riktigt fint. Blanda alla ingredienser till biffarna väl. Forma till små biffar och stek i en stekpanna täckt med rapsolja. Stek till biffarna är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Servera de heta kycklingbiffarna med den svalkande såsen och den krispiga salladen.
 
 
 

Kommentera här: