Löjromsill

Ytterligare en sill som det blir i jul och hur gott låter det inte med romsill?
Jag älskar löjrom så det här måste vara en självklar favorit på julbordet: 

Romsill (12 pers buffé)

2 förp 5-minuterssill
1 rödlök
3 dl creme fraiche
2 dl majonnäs
½ dl hackad dill
½ msk pressad citron
1 krm nymald vitpeppar
100 g löjrom

Garnering:
50 g löjrom
dill
 
1. Låt sillen rinna av. Skala och finhacka löken
2. Blanda creme fraiche, majonnäs, lök, dill, citronsaft och peppar. Vänd ner löjrommen.
3. Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner i lagen. Låt stå i kylen. Garnera sillen med rom och dill.
 
Går naturligtvis bra att byta ut löjrommen mot röd stenbitsrom.
 
 
 

Kommentera här: