Halloumistroganoff
Vegetarisk stroganoff med halloumi, riktigt gott och enkelt.
Ozzy blev överlycklig när han fick slicka kastrullen ren :)
Du behöver:
Ozzy blev överlycklig när han fick slicka kastrullen ren :)
Du behöver:
ris för fyra personer
1 dl torkade röda linser
200 g halloumiost
2 morötter (ca 140 g)
1 gul lök
rapsolja att steka i
2 msk tomatpuré
2 dl passerade tomater
1 msk balsamvinäger
1 tsk strösocker (kan uteslutas)
1 buljongtärning
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
1. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär under tiden halloumi i kuber, morot i tunnar stänger, och hacka löken. Stek alltsammans i olja i någon minut.
3. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, buljongtärning, socker, grädde och timjan och låt det stå och puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med sallad när riset är klart.
Du kan även blanda i lite röda linser om du vill ha den matigare.
2. Skär under tiden halloumi i kuber, morot i tunnar stänger, och hacka löken. Stek alltsammans i olja i någon minut.
3. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, buljongtärning, socker, grädde och timjan och låt det stå och puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med sallad när riset är klart.
Du kan även blanda i lite röda linser om du vill ha den matigare.