Chicken Lemon & Chili

Igår kväll lagade vi ett recept ur den nyinköpta kokboken East - En asiatisk kokbok.
Handlar om restaurangen East som ligger vi Stureplan och har varit igång på den adressen sedan 1991. 
Var bland de första kända asiatiska restaurangerna.

Ett enkelt recept men jättegott, jag kan dock hoppa över kumquatsen nästa gång och vi gjorde ris till istället för friterade nudlar. Bra val anser jag eftersom det är lite mycket friterat. Såsen är fantastisk god!
4 pers
 
4 st utbankade kycklingfiléer
3 dl pankoflingor
3 vispade ägg
 
Lemon chili sauce:

1 burk lemoncurd (320 g)
1 pressad citron
1 finhackad chilifrukt
2 st finhackade vitlöksklyftor
3 msk ättika
3 msk nam plaa fish sauce (fisksås)
½ tsk torkad chili
 
Till servering:
Ris
4 skivade kumquats
1 kvist mynta
blandsallad
 
Blanda såsingredienserna i en kastrull och låt sjuda ihop. Håll såsen varm.
Koka riset under tiden.
Panera de tunna kycklingbrösten i pankoflingor och fritera på 160 grader i ca 5 minuter.
Skiva upp kycklingbrösten och servera med ris, kumquat, mynta och lemon chili sauce.
 
 
 
 

Kommentera här: