Skaldjurssallad

Vi hade ju skaldjursbonanza i helgen och tro det eller ej, det blev skaldjur över, chockerande men sant.

Så dagen efter så googlade vi upp ett recept på skaldjurssallad som vi gjorde:

För 4 personer:

5 dl kokt quinoa

1 näve sockerärter

1 st liten rödlök

1 påse blandsallad

1 dl sojabönor

0,5 dl hackad gräslök

2 msk olivolja

1 msk äppelcidervinäger

Salt, efter smak

Svartpeppar, efter smak

2 st avokado

2 dl skalade räkor

2 dl kräftstjärtar

1 hummer

2 st hårdkokta ägg

Romsås

2 dl gräddfil

0,5 dl stenbitsrom eller ishavsrom

Salt, efter smak

Vitpeppar, efter smak

Sallad

Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet (13–15 minuter).

Strimla sockerärtorna på längden.

Skala och finhacka rödlöken.

Lägg upp salladen på ett stort fat tillsammans med kokt quinoa.

Tillsätt alla grönsaker, gräslök, olivolja och vinäger och blanda.

Strö på lite salt och nymald svartpeppar.

Skala avokadorna, ta bort kärnan och skär i mindre bitar.

Fördela räkor, hummer och kräftstjärtar över salladen och garnera med ägg och avokadobitar.

Romsås

Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen.


Kommentera här: