Roadtrip

M och jag åkte ner till mamma och pappa i Flen i fredags, men mamma och pappa var på "en liten fest" mellan 12-16 å vi var tungen att hitta på något, så vi åkte till Vingåker Factory Outlet för att titta lite på kläder.
Men det var inte så mycket som var roligt. Allt som blev var en Henri Lloydjacka och två kravatter som Ozzy ska få stila med i höst. 
Efter det blev det ett besök på Mio och lite småinköp. Hittade bl.a sängben i mässing som vi ska sätta på sittbänken i sovrummet. Sen började klockan närma sig 16 så vi åkte hem till mamma och pappa.
Där grillade vi till middag, entrecote. Gott med grillat, det är man inte bortskämd med sen man flyttade till stan och pappa är så duktig på det. 
 

Dagen efter åkte vi på en roadtrip runt Flen, till Jürss Mejeri, jag har en dröm att gå på en av deras kurser och lära mig göra ost, skulle vara så kul, Lager 157 och Ändebols gård. Ändebols gård är ett litet ekologiskt lantbruk två mil utanför Katrineholm i Sörmland. De har massor med grönsaker och annat man kan köpa och fantastiska tomater.
 
Mamma bjöd på lunch och vi tog en grillad smörgås med sallad. Var nog den godaste grillade smörgåsen jag har ätit på länge.
 
 
 
Efter det åkte vi upp till Öjatorp. Mamma och pappa är aktiva i en biförening, där är även jag och M medlemmar, och de håller till på Öjatorp, en liten idyll. Är en liten oas med bin, blommor och grönsaksodling. Är så roligt att det har kommit igång ordentligt, de som är aktiva lägger ner så mycket arbete och gör det så trivsamt och fint.
 
De har en visningskupa så man kan få titta hur det ser ut i en kupa. Roligt och se hur de arbetar för fullt.
 
 
Jag fick en fänkål, älskar fänkål. Så nu håller jag på och ugnstorkar "dillen" på fänkålen och ska smula ner den med lite medelhavssalt för att göra grönsakssalt, ska bli spännande och se hur det blir. Jag älskar att ta lite grönsakssalt på grönsakerna när jag äter smörgås, eller ägg.
 
 

Middagen igår blev fantastiskt god, vi köpte majskyckling med skinn och stekte med vitlök, la det på rostbröd som vi hade smörstekt lite, sallad, ugnsbakade tomater, basilikacreme från Ändebols Gård, mums!
 
 
Köpte så fina små rosor idag, påminde mig om min fina bröllopsbukett M köpte när vi gifte oss.
 
 
 
 
 

Kommentera här: